Kaş / Kalkan

Kaş / Kalkan

''Yıldızların dünyaya en yakın gözüktüğü yer.'' der Herodot, Kalkan için.

"Yıldızların dünyaya en yakın gözüktüğü yer." der Herodot, Kalkan için. Yanı başımızda duran cenneti en güzel ifade eden sözü söylemiştir, ünlü tarihçi. Yemyeşil doğası ve mavinin her tonunu görebildiğimiz denizi ile Kalkan, sihirli bir değneğin dokunuşu ile yaratılmış gibidir.

''Yıldızların dünyaya en yakın gözüktüğü yer.'' der Herodot, Kalkan için. Yanı başımızda duran cenneti en güzel ifade eden sözü söylemiş ünlü tarihçi. Yemyeşil doğası ve mavinin her tonunu görebildiğimiz denizi ile Kalkan, sihirli bir değneğin dokunuşu ile yaratılmış gibidir.


Eski adıyla Kalamaki olarak bilinen Kalkan, balıkçı bir Rum köyüydü. Rum tarihinin en güzel örneği olan Kalkan merkez cami,  önceki dönemlerde kilise olarak kullanılmaktaydı.


Hititler’den Lidyalılara, Romalılardan Osmanlılara kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kalkan’ın 200 sene öncesinde Meis adasından gelen deniz tüccarları tarafından kurulduğu söylenmektedir. Geçmiş dönemlerde karayolu ulaşımının zor olması nedeniyle bakir kalan bu bölge, doğal güzellikleriyle nefes kesmektedir. Dar sokaklarında yürürken Akdeniz mimarisinin esintilerini hissedeceğiniz Kalkan’da koruma altına alınan Caretta Caretta’lar ile de karşılaşabilirsiniz.


**Size daha iyi hizmet verebilmemiz için yorumlarınızı bekliyoruz...